Így válaszoltak arra a kérdésre a magyar minisztériumok, hogy hogyan jutalmazzák dolgozóikat év végén

2020-ban krumplit is kaptak az alkalmazottak. 

2021. december 22., 10:35

Szerző:

December hatodikán kérdezett körbe a 24.hu a minisztériumoknál, hogy dolgozóik részesülnek-e karácsonyi, vagy év végi jutalomban, juttatásban. Rendhagyó módon idén tízből kilenc tárca néhány napon belül válaszolt, elsőként a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda írta meg, hogy: 

„sem munkatársai, sem vezetői számára év végi jutalmat nem fizetett”.

Egy nappal később reagált a többi minisztérium is, az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, továbbá a Honvédelmi Minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Miniszterelnökség, és a Pénzügyminisztérium szinte egyszerre írta meg, hogy „sem munkatársai, sem vezetői számára év végi jutalmat, prémiumot nem fizetett”.

A feltett kérdésre egyedül a Varga Judit vezette Igazságügyi Minisztérium nem reagált.

A 24.hu cikkében kiemelte: a legtöbb minisztériumban már 2020-ban sem osztottak jutalmakat pénzben, a külügyminisztériumban például ajándék krumplit osztogattak, amit egy kétszázmilliós bevételt produkáló, közel húsz éve Fidesz-tag gazdától vásároltak meg.

Nem reagált azonban a körkérdésre a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank sem, ott viszont minden évben busás jutalommal hálálják meg a munkát az ott dolgozóknak. 2017 és 2020 között az MNB 1,4 milliárd forint év végi jutalmat osztott ki.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

2023. február 3., 15:44

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.