Recseg, ropog a NER: Orbán Viktor öccse kulisszatitkokat árult el Rogánról

Orbán Viktor öccse egy kiszivárgott hangfelvételen azt állítja, hogy Rogán Antal és csapata buktatta meg Novák Katalint és Szijjártó Péter lehet a következő áldozatuk.

2024. október 4., 15:58

Szerző:

Valóban Orbán Viktor öccse, Orbán Áron és Héjj Dávid kormánybiztos beszélgetése hallható azon a felvételen, amelyet a Kuruc.info szélsőjobboldali portál hozott nyilvánosságra – állítja a Telex. A portál cikke szerint a felvételen Orbán Áron azzal kapcsolatban panaszkodik a kormányzati egyeztetések koordinálásáért, valamint az Országos Beruházás Monitoring rendszer működtetéséért felelős kormánybiztosnak, hogy a külügy konzuljai blokkolják az ő érdekeltségéhez kapcsolódó vízumkérelmeket. 

A miniszterelnök öccsének panaszai egy B. Radosztina nevű bolgár üzletasszony körül összpontosulnak, aki állítása szerint megfenyegette őt. A Telex által Orbán Áronként beazonosított szereplő szerint a korábban a letelepedésikötvény-bizniszben érintett Balogh áll amögött, hogy a külügyben blokkolják azoknak a vietnámiaknak a C típusú, rövidebb idejű schengeni tartózkodásra feljogosító vízumkérelmeit, amelyeket korábban egy nemzetközi vízumszolgáltató már jóváhagyott. Orbán meg is nevezi az érintett céget, igaz, vietnámiként hivatkozik a TLS-re, a Telex szerint ugyanakkor a TLScontact nemzetközi cégre utal. A hangfelvétel készültekor, májusban még ez a cég intézte Vietnámban a magyar vízumokat, azóta viszont ez a feladat a VFS Globalhoz került. 

Orbán Áron és Héjj Dávid a beszélgetés egy pontján azt fejtegeti, hogy B. Radosztina Rogán embere-e. Héjj szerint nem, mivel ha valakinek, akkor a belügynek dolgozik, Orbán ezt viszont azzal cáfolja, hogy a D típusú, hosszabb tartózkodásra feljogosító vízumokat továbbra is megkapják. A D típusú vízumok kapcsán a kormánybiztos arról is beszél, hogy ezeknek a kiadásánál volt egy leállás, ami után egyes cégeket hamarabb “feloldottak a leállásból”, köztük Orbán Áronét is. Orbánnak hivatalosan nincs vízumos érdekeltsége, a beszélgetés ezen része azonban erre utal.

A miniszterelnök öccse később arról beszél, hogy Rogán Antalék szivárogtattak titkos anyagokat Magyar Péternek, és ez a kör állhatott Novák Katalin megbuktatása mögött is, most pedig Szijjártó Péterrel tennék ugyanezt. Héjj Dávid ezzel kapcsolatban azonban értetlenségét fejezi ki, és arra hivatkozik, hogy Orbán szerint Magyar Levente külügyes államtitkár, Szijjártó Péter helyettese is a csoport tagja. 

A Telex szerette volna megszólaltatni Orbán Áront, Héjj Dávidot és a külügyet is a hangfelvétellel kapcsolatban, választ azonban egyedül B. Radosztinától kaptak. Ő közölte, hogy semmi sem igaz abból, ami a felvételen elhangzik, ennél többet azonban ő sem mondott.

(Kiemelt képünkön Rogán Antal látható. Forrás: ATTILA KISBENEDEK / AFP)

14:02

Az természetes, ha az energiaszintünk fenntartása érdekében időnként jelez a testünk, hogy ideje pótolnunk az elégetett energiát. Ám ha a farkasétvágy sokszor eluralkodik rajtunk, az több állapot és betegség tünete is lehet.