Robbanásokat hallanak éjszakánként a kecskemétiek

A város egyik közösségi média oldalán találgatják a helyiek, hogy mi lehet a hang forrása.

2024. január 6., 14:45

Szerző:

A Kecskeméten Hallottam nevezetű közösségi médiás csoportban már több mint száz hozzászólás érkezett egy ismétlődő, robbanásszerű zaj miatt, mely a széchenyivárosi lakók nyugalmát zavarja – olvasható a baon.hu oldalon. A lap azt írja, „a különös és egyben félelmetes robbanásszerű hangra már több tíz lakó panaszkodott”.

Az egyelőre azonosítatlan zajt az éjszaka különböző időpontjaiban hallották az emberek, a kommentek között hasonlították már ágyúdörrenéshez is. Volt, aki úgy érezte, villám csapott a házba. Magyarázatként felmerült, hogy a szilveszteri ünneplésből kimaradt petárdákat használja fel valaki az éjszaka közepén, de ezt az állítást hamar elvetette a közösség, hiszen – mint írták – még az sem olyan hangos, mint az említett rejtélyes jelenség. A dörrenés már több éjszaka kísérti a lakosságot, legutóbb például január 5-én 0 óra 44 perckor riasztotta fel a város egy részét – olvasható a cikkben.

(Kiemelt képünk illusztráció / Pexels /Joonas Kääriäinen)

09:10

Ferihegy veszi át azoknak az utasoknak egy részét, akik a debreceni légikikötőből utaztak volna a következő hetekben. Az érintett utasok a légitársaságuktól kapnak tájékoztatást arról, hogy járatukat átirányítják vagy törlik-e. A Budapest Airport számára az átirányítások várhatóan napi 3-4 plusz járat kezelését jelenthetik, így jelen helyzetben a budapesti légikikötő utasforgalma a napi 55 ezer főt is meghaladhatja

Tegnap 17:27

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.