Ritka undorító húsüzemre bukkantak Kalocsán

2017. december 27., 10:08

Szerző:

Több mint 2,5 tonna erősen szennyezett, penészes húst, húskészítményt és lejárt szavatosságú fűszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy kalocsai üzemben – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel. 

A közlemény szerint az üzemben nem tartották be az élelmiszerek nyomon követésére vonatkozó előírásokat, az előállított termékek közül néhánynak nem volt gyártmánylapja.

Az üzemben a hűtötthulladék-tárolót főzésre használták, miközben az állati eredetű hulladékot az udvaron tárolták. A szakemberek számos, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható, kiskereskedelemből visszaérkezett terméket is találtak.

A hatóság elrendelte a budapesti székhelyű Vén Família Kft. kalocsai üzemében lefoglalt állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.