Rig Lajos: nincs sürgősségi ellátás Tapolcán, az ajkai osztály már túlterhelt

A Jobbik politikusának elmondása szerint így is szakemberhiánnyal küzdenek az ajkai kórházban.

2021. augusztus 10., 18:35

Szerző:

Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője a Facebookon osztotta meg, hogy Ajkán óriási problémát okoz az ott élőknek és a turistáknak, hogy nincs sürgősségi ellátás a tapolcai kórházban. „Az is borzasztó, hogy a Tapolcai (és Sümegi) járásból megint Ajkára kell szállítani a betegeket, tetézi a bajt, hogy a nyári időszakban a Balaton parti településeken is jelentősen nő a sürgősségi esetek száma” – fogalmaz Rig Lajos, aki képviselői munkája mellett mentőápolóként dolgozik Ajkán. 

„Sok olyan beteget szállítunk az ajkai kórházba, akiket 24 órán belül elengednek, tehát a tapolcai kórházban is el tudnának látni, így nem lennének ennyire leterheltek az ajkai kórházban dolgozók!” – tette hozzá. Szerinte a szakemberhiánnyal küzdő ajkai kórház már így is épp eléggé túlterhelt, és a betegek is hosszabb idő alatt jutnak el kórházba.

A jobbikos képviselő közölte, hogy közérdekű adatigénylést fog benyújtani arra vonatkozóan, hogy júniusban és júliusban hány beteg került az ajkai sürgősségi osztályra, és közülük mennyit engedtek haza 24 órán belül.

(Kiemelt kép: Facebook)

Hétfő óta Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségével járó feladatokat, aminek jegyében Orbán Viktor hiperaktívvá vált a diplomácia terén. Ez a túlbuzgóság ugyanakkor nem vált ki osztatlan sikert a testület tagjai körében.