Rezsimumus: Gödöllő bajban

Gödöllő 25 százalékkal csökkenti energiafelhasználását. 

2022. október 6., 12:53

Szerző:

Rendkívüli ülésen vitatta meg és fogadta el Gödöllő önkormányzata csütörtök reggel azt az intézkedési tervet, amelynek célja, hogy a város 25 százalékkal csökkentse az energiafelhasználását. Ennek keretében több intézmény bezárása mellett döntöttek, írja a hvg.hu. 

A godolloihirek.hu beszámolója szerint a képviselők határoztak a Művészetek Háza működésének átmeneti szüneteltetéséről, amely október 31-től 2023. április 15-ig tart majd zárva. Azoknak a művészeti csoportoknak, amelyeknek ez ad otthont, más helyszíneket keresnek.

Zárva tart a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ december 20-a és 2023. március 15-e között, a Gödöllői Városi Múzeum kiállítótereit pedig október 15-e és 2023. április 15-e között nem lehet majd látogatni. November 1-jétől átmenetileg múzeumként nem lesz látogatható a Királyi Váró sem. A csütörtöki döntés értelmében a következő hónapokban a piaccsarnokot nem fogják fűteni.

(Kiemelt kép: A Gödöllői Művészetek Háza (korábban Petőfi Sándor Művelődési Központ) felújított épülete a városközpontban, a Szabadság úton. Ez a régió színháza és kulturális központja. Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.