Rétvári Bence szerint nem fosztották meg a tanárokat a sztrájkjogtól

Rétvári Bence szerint nincs arról szó, hogy a tanárokat megfosztották volna a sztrájkjogtól, a baloldal pedig becsapta a tanárokat.

2022. december 9., 13:46

Szerző:

A baloldal becsapta a magyar tanárokat, amikor azt állította, hogy a hatályos sztrájktörvény nem felel meg az alaptörvényben rögzített szabályozásnak – hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence az Alkotmánybíróság pár nappal ezelőtti döntését kommentálva kiemelte: a testület elutasította a baloldal valamennyi indítványát és megállapította, hogy „egyetlen betűt sem kell megsemmisíteni” a hatályos szabályozásból, az teljes mértékben arányos és alkotmányos, fenn kell tartani. Nincs tehát arról szó, hogy a tanárokat megfosztották volna a sztrájkjogtól – jelentette ki.

Aki kétségbe vonja a szabályozás jogszerűségét, az az Alkotmánybíróság döntését vonja kétségbe – mondta az államtitkár.

(Kiemelt kép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az embercsempészek fogva tartásáról tartott sajtótájékoztatón a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán 2022. július 25-én. Meghaladta a tíz százalékot azoknak a magyarországi fogvatartottaknak az aránya, akik embercsempészettel összefüggő bűncselekmények elkövetői – közölte az államtitkár. MTI/Máthé Zoltán)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.