Kevesebb a drog az utcákon a koronavírus miatt

A rendőrség szerint azonban nem lett sokkal jobb a helyzet.

2022. január 27., 11:25

Szerző:

„A járványhelyzet alatt (2020-2021) azt tapasztalta a rendőrség, hogy csökkent a lefoglalt kábítószerek mennyisége”

– jelentette ki az ORFK a 168.hu megkeresésére. A rendőrség szerint 2021-ben még a 2020-as adatokhoz képest is csökkenés figyelhető meg a statisztikáikban, azonban fontosnak tartották kiemelni, hogy a tavalyi évre vonatkozó adatok még nem teljeskörűek.

Biztosan megállapítható viszont, hogy nem csökkent a lefoglalt kokain, herbál (szintetikus kannabinoid anyaggal átitatott növényi anyagok mennyisége, valamint a kannabisz tők száma.

Közölték, kiemelt feladatuknak tartják a kábítószer elleni küzdelmet a pandémia alatt is. A járvány miatt elrendelt határzár – nagy fogások elmaradása – okán a rendfenntartó szerv szerint csökkent a lefoglalt drogmennyiség, de a kábítószer-kereskedelem továbbra is aktív. Ezt bizonyítja, hogy a büntetőeljárások számában egyáltalán nem látható csökkenés. A rendőrség egyre több kereskedővel szemben jár el, írták levelükben.

(Kiemelt kép: Christophe Gateau / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.