Letartóztatták egy kilenc éve történt rablás tetteseit

2020. október 13., 16:40

Szerző:

Kilenc éves nyílt aktát zárt le végre a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztályának vezetője online sajtótájékoztatón közölte, hogy elfogták egy 2011-es kamion- és rézlopás tetteseit.

2011 áprilisában három férfi hajnalban bejutott egy zuglói telephelyre, a biztonsági őrt megkötözte és megfenyegette, majd a telephelyről ellopott egy kamiont a pótkocsijával együtt, amiben összesen 23 tonna réz volt - idézte fel az esetet Nyerges Béla.

A hatóságok még aznap megtalálta a kamiont, azonban a pótkocsinak szállítmányával együtt nyoma veszett. A sofőrt 2012-ben azonosították, 2014-ben pedig nyolc év fegyházbüntetésre ítélték. Együttműködése hiányában azonban nem tudtak társai után menni, így a nyomozás megszakadt.

Csak idén márciusban kezdett el a rendőrség ismét foglalkozni az üggyel, aminek szeptemberben meg is lett a hozadéka. Négy embert gyanúsítanak most: egyikük, a felbujtó azon a telephelyen dolgozott, ahonnan elvitték a kamiont, ketten az őrt támadták meg, egy pedig segített továbbszállítani a rezet egy másik kamionnal. A szállítmány végül 16 millió forintért kelt el egy másik budapesti telepen.

A pénzt - amelyet az elkövetők elosztottak egymás között - valamint az elvitt pótkocsit nem találták meg.

Kezdeményezték viszont a gyanúsítottak letartóztatását, ám a réz elszállítását intéző férfi szabadlábon védekezhet, a telep dolgozója és az egyik, az őrre támadó férfi viszont bűnügyi felügyelet alá kerültek. Utóbbit ráadásul Németországban is körözik, ezért a magyar hatóságok kedden fogják átadni őt az ott nyomozó szerveknek.