Illegális pókerklubon ütött rajta a rendőrség Újpesten, többen maszkot sem viseltek

Állítólag szülinapi buli volt, két profi asztalon csaknem húszan játszottak, volt étel, ital, csak engedély nem.

2021. február 15., 14:48

Szerző:

Péntek délután ellenőrizték a rendőrök az újpesti klubot, ahol a jelenlévők két profi pókerasztalnál kártyáztak és ittak. A rendőrök az állítólagos születésnapi partin jelen lévő 18 embert előállították, közülük két férfit és egy nőt tiltott szerencsejáték szervezése bűntett megalapozott gyanújával hallgattak ki - írja a police.hu.

Mivel a veszélyhelyzet miatt bevezetett védelmi intézkedések értelmében magánrendezvényen sem lehetnek egyszerre tíznél többen, a klub üzemeltetőjével szemben közigazgatási eljárás is indult. Hárman nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot, velük szemben helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök.

 

(kiemelt kép: police.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.