Pócs János fideszes parlamenti képviselő korábban még védte a gyermekbántalmazó karateedzőt, azóta elnézést kért

A DK Pócs János menesztését követeli.

2024. július 21., 16:38

Szerző:

Facebook bejegyzésben kért elnézést Pócs János jászsági fideszes parlamenti képviselő azért, mert felszólalt a szolnoki kalandparban gyereket bántalmazó karateedző védelmében. Az ATV-riportban szombaton azt mondta Agócs Tiborról:

„Nem véletlen, hogy megyei-, városi-, állami kitüntetéseket kapott, 35 év alatt 500 gyereket nevelt fel, köztük olimpikonokat”

A kormánypárti politikus ismeretei szerint soha semmilyen probléma nem volt a karateedzővel. Pócs szombaton még úgy gondolta:

„Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek.”

Bejegyzésében ez utóbbi mondatáért kért elnézést. Mint írta: 

„A tegnapi nyilatkozatomban volt egy helytelen mondatom, ezért elnézést kérek. Természetesen soha, senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rábízott gyermeket bánt! Erre nincs mentség!”

Már szombaton este megpróbálta megmagyarázni a Facebook-oldalán: az ATV szerkesztőségének címzett bejegyzésben azt írta, hogy az a mondat, miszerint a „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek” nem azt jelenti, hogy „bármiféle észszerű indok, ok, vagy magyarázat lenne arra a bestiális gonosztettre, amit láttunk! Mert az ilyen gyenge pillanatok, senkit sem hatalmaznak fel ilyen cselekedetre, az ilyen gyenge pillanatok nem szolgálnak okként vagy magyarázatként a gyermekek bántalmazására. A gyermek mindannyiunk közös kincse, így teljesen egyetértek, azokkal a kormányzati törekvésekkel, melyek világossá teszik, hogy a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények nem érdemelnek kíméletet, vagy elnézést. Ebben az esetben pedig a legkevésbé sem!”

Vélhetően ezt a magyarázatot Pócs nem érezte elégségesnek – legalábbis erre utal, hogy a mai posztjában elnézést kért a vitatott mondat miatt.

Pócs János menesztését követeli Orbántól a DK

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő menesztésére szólította fel Orbán Viktort a Demokratikus Koalíció. A párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, „aki gyermekbántalmazókat menteget, mi több, azt állítja, hogy egy gyenge pillanatban minden magyar ember ugyanilyen gyermekbántalmazó, annak semmi keresnivalója nincs sem az Országgyűlésben, sem a magyar közéletben!”

Ha Orbán Viktor nem mondatja le Pócs Jánost, arra annak bizonyítékaként fogunk tekinteni, hogy egyetért parlamenti képviselőjével és a gyermekbántalmazó karateedző mentegetésével –áll a párt közleményében.

(Kiemelt képünk forrása: Pócs János hivatalos Facebook oldala)

 

12:09

Bár még sok a kérdőjel, egyre valószínűbb, hogy hónapok óta először igazi áztató eső érkezik hazánkba.