Nem sértett törvényt Pikó András kampánycsapata a választások előtt, az adatvédelmi hatóság is mindent rendben talált

2020. június 19., 10:57

Szerző:

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság hatóságának vizsgálata is megerősítette,

nem követett el a tavalyi kampányban törvénysértést Pikó András és kampánycsapata

– közölte a VIII. kerület polgármestere Facebook oldalán.

Tavaly a kormánypárti média és politikusok sora támadta be Pikó Andrást, mondván, fotók bizonyítják a törvénytelenségeket. A hatóságok egyébként demonstratív házkutatást is tartottak akkor a kampányközpontban.

A rendőrség eljárást indított az ügyben, de azt is megszüntették már.

„Alátámasztatlanok a hamis vádak ellenünk, nem építettünk tiltott adatbázist”

– fogalmazott pikó András. Hozzátette, számukra ez a történet rengeteg emberi fájdalmat okozott és nem kívánja senkinek sem „hogy ilyen rágalomhadjáraton kelljen keresztülmennie. A hatalom akkor félelmet akart kelteni bennünk és azokban, akik politizálásra adnák a fejüket”. Szerinte ugyanakkor az ellenkezője történt, mert nekik erőt és bátorságot adtak a történtek, mivel sokkal többen mentek el a kerületben szavazni, mint a korábbi években. Végezetül megköszönte azoknak, akik támogatták őket ebben az ügyben.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.