Pesti TV riportere: A liberális belvárosiak miatt tiltották be a harangszót Balatonberényben

Bohár Dániel kiakadt a helyi városvezetés döntésén. 

2021. július 18., 14:07

Szerző:

Kifakadt a Pesti TV riportere, miután az atv.hu pénteken megírta, hogy a balatonberényi városvezetés végül beadta a derekát a turisták akaratának, és betiltotta a településen a reggeli harangszót. A Pesti TV újságírója ezek után a helyszínre utazott, és megkérdezte a helyieket. Bohár Dániel gyorsan le is vonta a konzekvenciát, ki(k) a hibás(ok) a történtekért.

Bohár Dániel Balatonberényt elmondása szerint jól ismeri, gyerekként sokat fürdött a település Balaton vizében. A riporter ezért is tartja botrányosnak, hogy a városvezetés hallgatott a turistákra. Bohár Dánielnek a helyiek mesélték el részletesen, miért tiltották be a harangszót. Kiderült, először a turistákat csak a hajnali 5 órai harangozás zavarta, ezt átették 6-ra, végül pedig be kellett tiltani, mert annyira zavarta őket.

Az újságíró azt írta a Facebookon: „A berényiek arról is meséltek nekem, hogy a hajnali vonat is zavarja a nyaralókat. Lehet, hogy azt akarják legközelebb megszüntetni. Kedves belpesti nyaralók! Faluhelyen bizony szól a harang és kukorékol a kakas. Ha ez nem tetszik, akkor ne petíciót írogassatok, hanem maradjatok otthon.” A Pesti TV riportere végül levonta a konzekvenciát: „Ilyen az, amikor a belvárosi liPsik elmennek a Balatonra nyaralni” – fogalmazott Bohár Dániel. (Tényleg P-vel írta, a szerk.)

A poszt után élő videóban is kifejtette, kiket ért pontosan a „liPsi” turistákon „Nyilvánvalóan, amikor lejönnek ide Budapestről a belvárosi értelmiség, és akkor előadják a nagymenő budapestit, hogy őket zavarja az, hogy reggel harangoznak reggel öt vagy hat órakor, vagy zavarja őket, hogy a kutya ugat vagy kukorékol a kakas. Hát az ilyen”. Korábbi posztjában az egyik hozzászóló mondata ragadt meg benne, ezzel zárta a videóját: „Nincs jó üzenete ennek, hiszen hogyha valaki elmegy bármelyik arab országba, ott sem fogja leállítani a Müezzin kiabálását, ha zavarja” – mondta Bohár Dániel.

(Kiemelt kép: Bohár Dániel. Fotó: Bohár Dániel Facebook-oldala)

 

 




Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.