Pegasus-botrány: a kormány 30 évre titkosíthatta az információkat

A nemzetbiztonsági bizottsági ülésen meghallgatták az illetékes kormánytagokat is. 

2021. szeptember 20., 21:10

Szerző:

Két hónap után hétfőn összeült a nemzetbiztonsági bizottsági ülése a Pegasus-ügy miatt, viszont az ott elhangzottakat 2050. december 31-ig titkosította a kormány – közölte az RTL Híradó. A testület határozatképes volt, az ott elhangzottakról azonban semmi sem kerülhet nyilvánosságra. Az ülésen egyébként meghallgatták az illetékes kormánytagokat is. 

Stummer János, a Jobbik képviselője azt közölte: az ülésen nem hangzott el, hogy a magyar kormány beszerzett-e a kémszoftverből, illetve, mint állítja, arra sem kaptak egyértelmű cáfolatot, lehallgattak-e újságírókat és politikusokat a Pegasussal.

(Kiemelt kép: Ne hagyjuk, hogy a magánéletünket is ellopják! tüntetés, ami a Terror háza elől indult és a Lendvay utcában található Fidesz-székház előtt ért véget 2021. július 26-án Budapesten. Fotó: Dimény András)

 

 

Az ukrán-magyar határszakaszon 6499-en léptek be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8844-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.