Karaktergyilkosság célpontja lett a pedagógus-szakszervezet egyik vezetője

Nagy Erzsébetet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagját azzal vádolja a kormánymédia, hogy élt a korkedvezményes nyugdíjjal és így szónokol a pedagógusok jogaiért. Nagy Erzsébet egyértelműen tudatos koncepciónak tartja a támadást.

2023. szeptember 5., 20:05

Szerző:

Kedden a másik érdekvédelmi szervezet, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) állt ki kollégájuk mellett. Közleményükben határozottan visszautasítják a tudatos és átlátszó lejáratás eszközeit.  

Hétfőn a vasarnap.hu írt arról, hogy Nagy Erzsébetnek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányi tagjának évekkel ezelőtt megszűnt a pedagógusi jogviszonya, mivel élt a nők negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási kedvezményével. A kormányhoz közel álló portál azzal vádolja az érdekvédőt, hogy nem aktív pedagógusként harcol a pedagógusok jogaiért.  

Miután a PSZ nyilatkozatát sorra átvette a kormánymédia, a szakszervezet úgy véli, hogy Nagy Erzsébet a „kormányzati sajtó célkeresztjébe” került. Az oktatási szakszervezet határozottan visszautasította a „lejárató szándékot”.

Ráadásul – teszik hozzá – Nagy Erzsébetnek több évtizedes oktatási-tanítási tapasztalata van, pontosan tudja, mi zajlik az oktatási intézményekben, áll a – 24.hu megfogalmazása szerint – konkurens szervezet közleményében.

Szerintük a kormányközeli sajtóban megjelent „hír” egyetlen magyarázata a szakszervezetek lejáratása, vagyis annak a kormányzati tervnek az elfogadtatása a társadalommal, hogy nincs szükség a jelenlegi rendszer fenntartására, miszerint a szakszervezeti tagdíjakat a munkáltató vonja le és utalja tovább az érdekképviseleteknek.

„Ha ezt a törvénymódosítást elfogadná a kormánypárti többség a parlamentben, csökkenne a szakszervezeti tagok létszáma, a kormány legnagyobb örömére” – fogalmaztak. A szakszervezet a közleményben határozottan kijelentik, hogy a kormány „tegyen le a szakszervezetek megfélemlítéséről”, és ne terjessze be a parlament elé a szakszervezeti tagdíjak befizetésének módját megváltoztató törvényjavaslatot.

(Kiemelt kép: Nagy Erzsébet a PDSZ képviseletében beszédet mond az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által a pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetésen a Műegyetem rakparton 2022. október 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd)