A pécsi tanárok a kirúgás után sem félnek

Folytatják a polgári engedetlenséget és a tiltakozást a pécsi tanárok azután is, hogy kollégájukat a tankerület polgári engedetlenség miatt elbocsátotta a Pécsi Művészeti Gimnáziumból.

2022. december 20., 20:34

Szerző:

Folytatják a december 5-én megkezdett polgári engedetlenségi akciókat a pécsi tanárok azután is, hogy kollégájukat éppen emiatt menesztette a tankerület a Pécsi Művészeit Szakgimnáziumból, számolt be az RTL.hu. Az iskola öt tanára közös nyilatkozatban egyenlő bánásmódot kért elküldött kollégájuknak is. A tiltakozó nyilatkozat aláírói között van Bosák Levente, az intézmény igazgatóhelyettese is.

A felmondását kedden megkapó Tölgyfa Gergely próbaidejét töltötte a középiskolában, azonnali hatállyal küldték el, az ATV szerint ennek oka az volt, hogy túl sokszor vett részt a polgári engedetlenségi akciókban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nyilatkozatban közölte, Tölgyfa Gergely a helyi engedetlenségi akciók egyik fő szervezője is volt egyben.

Míg Pécsen egy, Budapesten összesen tizenhárom tanár kapta meg már elbocsátásáról szóló papírjait a polgári engedetlenségi akciókkal kapcsolatban.

(Kiemelt kép: Diáktüntetés az 1956-os forradalom kitörésének évfordulóján Budapesten, 2022. október 23-án. Fotó: Pásztor Csaba / 168.hu)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.