Pár órán belül lejár az iskolai oltási programra történő jelentkezési határidő

A Pfizer vakcinájával oltják be a fiatalokat.

2021. augusztus 25., 16:03

Szerző:

Szerdán (ma) jelezhetik utoljára a szülők azon szándékukat, hogy be akarják-e oltatni gyermeküket a rendkívüli iskolai vakcináció keretében. Az akcióra augusztus végén, szeptember elején fog sor kerülni, azonban a jelentkezési határidő hamarosan lejár – közölte a koronavirus.gov.hu.

Ahogy már korábbi cikkünkben megírtuk, rendkívüli oltási programot indít a kormány, külön az általános és középiskolás tanulók számára, ezzel is biztosítva a biztonságos tanulás lehetőségét. Az akció keretében augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án az iskolákban adják be az oltást minden olyan 12 évesnél idősebb diáknak, akinek szülei ezt megigényelték. Augusztus 25. szerdáig – tehát még mai napon – a szülőknek vissza kell jelezniük az intézményeknek, hogy kérik, vagy nem kérik a gyermeküknek az oltást. A továbbiakról az iskolák digitális úton nyújtanak információt. A vakcinálás a Pfizer oltóanyagával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

Az oldal azonban felhívja a szülők figyelmét, hogy a mostani programtól függetlenül, az online felület továbbra is nyitva áll fiataloknak és időseknek egyaránt, ha jelentkezni szeretnének az oltásra. Ennek szerepe különösképp fontos, ugyanis a szakértők egyértelműen kifejtették, hogy a negyedik hullám küszöbén állunk. Véleményük szerint habár ez mindenkit óvatosságra int, az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért mindenkit felszólítanak az oltás minél hamarabbi felvételére.

(Kiemelt kép: Somogyi Nóra asszisztens beolt egy fiút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. augusztus 15-én.
MTI/Rosta Tibor)

 

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.