Pár órán belül lejár az iskolai oltási programra történő jelentkezési határidő

A Pfizer vakcinájával oltják be a fiatalokat.

2021. augusztus 25., 16:03

Szerző:

Szerdán (ma) jelezhetik utoljára a szülők azon szándékukat, hogy be akarják-e oltatni gyermeküket a rendkívüli iskolai vakcináció keretében. Az akcióra augusztus végén, szeptember elején fog sor kerülni, azonban a jelentkezési határidő hamarosan lejár – közölte a koronavirus.gov.hu.

Ahogy már korábbi cikkünkben megírtuk, rendkívüli oltási programot indít a kormány, külön az általános és középiskolás tanulók számára, ezzel is biztosítva a biztonságos tanulás lehetőségét. Az akció keretében augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án az iskolákban adják be az oltást minden olyan 12 évesnél idősebb diáknak, akinek szülei ezt megigényelték. Augusztus 25. szerdáig – tehát még mai napon – a szülőknek vissza kell jelezniük az intézményeknek, hogy kérik, vagy nem kérik a gyermeküknek az oltást. A továbbiakról az iskolák digitális úton nyújtanak információt. A vakcinálás a Pfizer oltóanyagával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

Az oldal azonban felhívja a szülők figyelmét, hogy a mostani programtól függetlenül, az online felület továbbra is nyitva áll fiataloknak és időseknek egyaránt, ha jelentkezni szeretnének az oltásra. Ennek szerepe különösképp fontos, ugyanis a szakértők egyértelműen kifejtették, hogy a negyedik hullám küszöbén állunk. Véleményük szerint habár ez mindenkit óvatosságra int, az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért mindenkit felszólítanak az oltás minél hamarabbi felvételére.

(Kiemelt kép: Somogyi Nóra asszisztens beolt egy fiút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. augusztus 15-én.
MTI/Rosta Tibor)

 

Ángyán József, az Orbán-kormány volt államtitkára azt mondta a 24.hu-nak adott interjújában, hogy  Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozíció betöltésére. Az államfőt Dobrev Klára nemrég azzal vádolta meg, hogy külföldieknek játszott ki magyar termőföldeket.