Pár órán belül lejár az iskolai oltási programra történő jelentkezési határidő

A Pfizer vakcinájával oltják be a fiatalokat.

2021. augusztus 25., 16:03

Szerző:

Szerdán (ma) jelezhetik utoljára a szülők azon szándékukat, hogy be akarják-e oltatni gyermeküket a rendkívüli iskolai vakcináció keretében. Az akcióra augusztus végén, szeptember elején fog sor kerülni, azonban a jelentkezési határidő hamarosan lejár – közölte a koronavirus.gov.hu.

Ahogy már korábbi cikkünkben megírtuk, rendkívüli oltási programot indít a kormány, külön az általános és középiskolás tanulók számára, ezzel is biztosítva a biztonságos tanulás lehetőségét. Az akció keretében augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án az iskolákban adják be az oltást minden olyan 12 évesnél idősebb diáknak, akinek szülei ezt megigényelték. Augusztus 25. szerdáig – tehát még mai napon – a szülőknek vissza kell jelezniük az intézményeknek, hogy kérik, vagy nem kérik a gyermeküknek az oltást. A továbbiakról az iskolák digitális úton nyújtanak információt. A vakcinálás a Pfizer oltóanyagával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

Az oldal azonban felhívja a szülők figyelmét, hogy a mostani programtól függetlenül, az online felület továbbra is nyitva áll fiataloknak és időseknek egyaránt, ha jelentkezni szeretnének az oltásra. Ennek szerepe különösképp fontos, ugyanis a szakértők egyértelműen kifejtették, hogy a negyedik hullám küszöbén állunk. Véleményük szerint habár ez mindenkit óvatosságra int, az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért mindenkit felszólítanak az oltás minél hamarabbi felvételére.

(Kiemelt kép: Somogyi Nóra asszisztens beolt egy fiút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. augusztus 15-én.
MTI/Rosta Tibor)

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.