Pálinkás József Új Világ Néppártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Amennyiben az előválasztás feltételei nem teszik lehetővé az Új Világ Néppárt részvételét, akkor önállóan indulnak a 2022-es országgyűlési választásokon.

2021. január 26., 21:46

Szerző:

 

 

Pálinkás József pártja, az Új Világ Néppárt is csatlakozna az ellenzéki összefogás hat pártjához a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain – jelentette be a párt.

 

A párt a közleményében azt írta, nyitottak az összefogás hat pártjával és a kormányváltást akaró civil szervezetekkel való együttműködésre a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain. “Az Új Világ Néppárt – tudomásul véve a jogszabályi kényszert és felismerve a politikai felelősséget – vállalja, hogy jelöltjei részt vesznek az előválasztáson. Vállalja, hogy ezzel lemond az önálló listaállítás jogáról. Tesszük ezt azért, hogy ne aprózódjanak szét a változást akarók szavazatai” - írták.

 

Amennyiben az előválasztás feltételei nem teszik lehetővé az Új Világ Néppárt részvételét, akkor önállóan indul a 2022-es országgyűlési választásokon - közölték. 

 

Az ellenzéki összefogás hat pártja a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt. Az összefogás december végén jelentette be, hogy  közös listán indul a 2022-es országgyűlési választáson: így mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal vesznek részt.

 

Szanyi Tibor pártja, az ISZOMM, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt korábban már úgy nyilatkozott, nem vesznek részt az ellenzéki összefogásban.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.