Pálinkás József Új Világ Néppártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Amennyiben az előválasztás feltételei nem teszik lehetővé az Új Világ Néppárt részvételét, akkor önállóan indulnak a 2022-es országgyűlési választásokon.

2021. január 26., 21:46

Szerző:

 

 

Pálinkás József pártja, az Új Világ Néppárt is csatlakozna az ellenzéki összefogás hat pártjához a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain – jelentette be a párt.

 

A párt a közleményében azt írta, nyitottak az összefogás hat pártjával és a kormányváltást akaró civil szervezetekkel való együttműködésre a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain. “Az Új Világ Néppárt – tudomásul véve a jogszabályi kényszert és felismerve a politikai felelősséget – vállalja, hogy jelöltjei részt vesznek az előválasztáson. Vállalja, hogy ezzel lemond az önálló listaállítás jogáról. Tesszük ezt azért, hogy ne aprózódjanak szét a változást akarók szavazatai” - írták.

 

Amennyiben az előválasztás feltételei nem teszik lehetővé az Új Világ Néppárt részvételét, akkor önállóan indul a 2022-es országgyűlési választásokon - közölték. 

 

Az ellenzéki összefogás hat pártja a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt. Az összefogás december végén jelentette be, hogy  közös listán indul a 2022-es országgyűlési választáson: így mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal vesznek részt.

 

Szanyi Tibor pártja, az ISZOMM, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt korábban már úgy nyilatkozott, nem vesznek részt az ellenzéki összefogásban.

12:07

A Hősök terén rendezett tüntetés vezetőjét azért büntették meg, mert a hatályos szabályok ellenére szervezett gyülekezést. A februári végi megmozduláson körülbelül ezer ember vett részt, többségük maszkot sem viselt.