Ötös lottó: Lássuk nyerőszámokat!

Ezen a héten is kihúzták az Ötös lottó nyerőszámait. Elő a szelvénnyel!

2024. augusztus 18., 09:33

Szerző:

A Szerencsejáték Zrt. a 33. héten is megtartotta szokásos Ötös lottó és Joker számsorsolását, melyen kihúzták a milliárdokat érő nyerőszámokat. A számok a következők voltak:

9 (kilenc)
21 (huszonegy)
51 (ötvenegy)
54 (ötvennégy)
74 (hetvennégy)

S még mielőtt elárulnánk, hogy ezen a héten valakinek sikerült-e megnyernie az Ötös lottó történetének ötödik legmagasabb főnyereményét, a 4 milliárd 575 milliárd forintot, azelőtt pár szót ejtsünk magáról a játék szabályairól. 

Ezek az Ötös lottó szabályai

Az Ötös lottó játékban 90 számból kell 5-öt kiválasztani. A cél az, hogy minél többet eltaláljunk a hetente sorsolt 5 nyerőszám közül. Ez akkor jár pénznyereménnyel, ha legalább 2 találatunk van egy mezőn, a főnyereményt az 5 találat jelenti.

Játszható saját számokkal és gépi formában, véletlen számokkal. Szelvényünket feladhatjuk 1 vagy 5 hétre is. Egyhetes játéktípus esetén csak a soron következő sorsolásra, öthetes játék esetén a következő 5 sorsolásra lesz érvényes a játékunk.

További fontos tudnivaló, hogy egy alapjáték ára: 400 forint. A fizetendő összeg tehát ennyi, szorozva az alapjátékok számával szorozva a hetek számával. Normál játék esetén egy szelvényen maximum 20 számmező játszható meg.
A kombinációs játék és az okoskombinációs játék részvételi díja az alapjátékok számának és az alapdíjnak a szorzata.

Érdekességek az Ötös lottó kapcsán

Az Ötös lottó elmúlt 67 évében számos érdekesség található. A legkevesebb négytalálatos 2000. 42 hetében született. Ekkor 3 nyertes örülhetett minden idők eddigi legnagyobb négy találatos nyereményének, 8,67 millió forintnak. 10 évvel később pedig megdőlt a legtöbb négy számot helyesen tippelő rekord, 291 ikszelővel. Az ő nyereményük mindössze 164 020 forint volt.

Az Ötös lottó története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39 hét. A főnyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a pénz a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, ugyanakkor erre a játék 66 éves története során még egyszer sem volt példa.

Amennyiben a következő sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amelyről a Szerencsejáték Zrt. oldalán és az értékesítőhelyeken is érdeklődhet. A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet.

Így alakultak a 33. hét nyereményei

Most pedig lássuk a 33. heti Ötös lottó nyereményeit. Íme a részletek:

  • 5 találatos szelvény nem volt;
  • 4 találatos szelvény 50 darab, nyereményük egyenként 1.086.665 forint;
  • 3 találatos szelvény 3574 darab, nyereményük egyenként 16.650 forint;
  • 2 találatos szelvény 87.953 darab, nyereményük egyenként 2560 forint.

Joker: 690943

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Unsplash)

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.