Adományboltot nyit és Iványi Gáboréknak is segített a II. kerület

Őrsi Gergely adta hírül, hogy meglátogatták a nehéz anyagi helyzetű Oltalom Egyesületet.

2020. szeptember 26., 16:04

Szerző:

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester tette közzé a Facebookon, hogy kézfertőtlenítővel segítik Ivámyi Gábort és az Oltalom Egyesületet. Emellett charity shopot, adományboltot nyit az önkormányzat a II. kerületben, ide használt, de jó állapotú ruhát, használati eszközöket visznek emberek, és az eredetihez képest sokkal olcsóban lehet megvenni őket rászorulóknak.

"Mi a II. kerületben olyan közösség vagyunk, ami magán kívül az ország egészére, minden magyarra odafigyel. Büszkék vagyunk rá, hogy nem csak magunkon, de a nehezebb sorban élőkön is rendszeresen segítünk. Ezért keressük más, kevésbé tehetős magyar településekkel a kapcsolatot, ezért működünk együtt olyan nagy múltú intézményekkel, mint Iványi Gábor és az Oltalom. És ezért szeretnénk továbblépni ebben. Úgy érezzük, hogy egy adománybolt működtetése természetes következő lépése elkötelezettségünknek és együttműködésünknek", írja Őrsi.

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.