Orosz-ukrán válság: Szijjártó bejelentette a magyar álláspontot

A külügyminiszter szerint eddig álhírek terjedtek a magyar állásponttal kapcsolatban. 

2022. február 23., 09:18

Szerző:

Szijjártó Péter külügyminiszter közösségi oldalán jelentette be az orosz-ukrán válsággal kapcsolatos magyar álláspontot. A tárcavezető szerint a magyarok érdeke a béke fenntartása, illetve az esetleges háború elkerülése.

Szijjártó arról is beszélt, hogy Magyarország támogatja Ukrajna szuverenitását és  területi integritását.

„Nem bontjuk meg az európai egységet a válasz tekintetében, mint ahogy sohasem tettük. Sajnos a biztonsági helyzet romlásával párhuzamosan komoly dezinformációs és álhír-kampány is zajlik. Ebben a nyugati média nem jobb, mint a keleti. Mind a nyugati, mind a keleti médiában álhírek és hazugságok jelentek meg Magyarországgal kapcsolatban a tegnapi nap folyamán. Ezért szeretném világossá tenni, hogy Magyarország része és részese az egységes európai válasznak, ahogy eddig sem vétóztuk meg a keleti szankciók ügyét, ezúttal sem fogjuk azt megvétózni” 

– fogalmazott Szijjártó Péter. 

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter magyar külügyminiszter beszédet mond az ENSZ Közgyűlés 76. ülésszakán az ENSZ székházában New Yorkban 2021. szeptember 23-án. Fotó: Mary Altaffer / POOL / AFP)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.