Őrizetbe vették M.Richárdot, mert megsértette a házi őrizet szabályait

2018. február 23., 13:59

Szerző:

Őrizetbe vették a rendőrök a Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárdot. A 24.hu megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: a házi őrizet szabályainak megsértése miatt fogták el csütörtökön kora délután.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A férfi tehát jelenleg őrizetben van, a rendőrség pedig kezdeményezte az előzetes letartóztatását. És mint azt a Fővárosi Főügyészségtől a 24.hu megtudta, a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azóta indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

M. Richárd május 15-én a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében Mercedes kabriójával belerohant egy éppen kanyarodó Citroënbe, amely a buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott a Dózsa György úton. A balesetben ketten életüket vesztették, és öten sérültek meg. Később kiderült, hogy M. Richárd fél órával a balesete előtt vette a Mercedest, amelyet jogosítvány nélkül vezetett. Később kiderült az is, hogy 24–72 órával a baleset előtt kokaint fogyasztott, de a szakértői jelentés szerint ez nem befolyásolta, hogy hogyan vezetett. A férfit csak augusztus 19-én vették őrizetbe. Előtte a Seychelle-szigeteken nyaralt.

M. Richárdot titkosszolgálati körökben is ismerik, az ellene folyó év eleji nyomozásról a 444 írt.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.