Orbán Viktor: sose ígértük az embereknek azt, hogy minden problémájukat megoldjuk – videó

Orbán Viktor a kötcsei pikniken sok mindenről beszélt, többek között hangsúlyozta, sosem ígérték az embereknek azt, hogy minden problémájukat megoldják. 

2024. szeptember 11., 11:20

Szerző:

A miniszterelnök szerint két jövő van, jó vagy rossz. Legalábbis ezt mondta a hétvégi kötcsei beszédében Orbán Viktor, ahol egyebek között arról is beszélt, hogy az ő állításuk szerint a kormányzásuk egy szuverén Magyarországot fog eredményezni, aminek az egyik legerősebb megtámasztója a gazdasági semlegesség. 

A kormány küldetése

Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalára került fel egy rövid részlet a hétvégi, kötcsei beszédből, a videón pedig a miniszterelnök azt mondja, van egy képük arról, mi történne akkor, ha a másik jövő nyerne. 

Annak a vége egy alárendelt Magyarország lesz 

– magyarázta a kormányfő, majd kiemelte, a jobboldal legnagyobb erénye, értéke, valamint fölbecsülhetetlen előnye a baloldallal szemben az nem más, mint a hűség. 

Mi sose ígértük az embereknek azt, hogy minden problémájukat megoldjuk. Sose ígértük, hogy megváltjuk őket. Egy dolgot ígértünk, hogy mi itt leszünk velük. Ha fúj, ha esik, mi itt leszünk velük....Nem Brüsszelben üldögélünk, meg nem szaladunk Moszkvába, meg nem megyünk amerikai ösztöndíjra, mi itt leszünk, ez a mi legnagyobb erényünk. A magyar emberek pontosan tudhatják, ránk mindig lehet számítani. Nem futunk el, nem keresünk külön utakat. Itt fogunk maradni. Ez a küldetésünk. 

– mondta Orbán Viktor, majd végezetül hozzátette, a küldetés teljesítésének előfeltétele pedig a választási győzelem újra és újra, szerénység, alázat, munka. 

Orbán Viktor beszédének részlete itt nézhető vissza: 

Az amerikai ösztöndíj kérdése 

A miniszterelnök szavai egyébként egy kicsit paradox módon hatnak, ugyanis Orbán Viktornak volt példának okán amerikai ösztöndíja, a German Marshall Fund ösztöndíjasa volt Németh Zsolttal és Marcel Haenennel – írja a Telex. Utóbbi az Orbán-kormány 10. hivatali évére írt is egy megemlékező cikket az emlékei alapján, ami a  holland NRC című lap oldalán jelent meg 2020-ban. 

Egészségügy, MÁV, Bese Gergő

Az idei kötcsei pikniken egyébként Orbán Viktor 5 pontban vázolta, hogyan is kell semlegesnek maradni, továbbá tőle nem megszokott módon a beszédét megelőzően a sajtó kérdéseire is válaszolt. Egyebek között beszélt az egészségügy helyzetéről, ami szerinte sokat fejlődött, de a MÁV állapotáról is szót ejtett, sőt a melegpornó-botrányba keveredett Bese Gergő plébános ügyéről is szó esett. 

Az egyházi személyek ügyei az egyházakhoz tartoznak. Én is bízok a saját egyházi közösségem vezetőjében. Bár én kálvinista vagyok, de én bízok a katolikus egyházi vezetőben is, hogy az ilyen helyzeteket meg tudják oldani

– mondta a téma kapcsán a miniszterelnök. 

(Kiemelt képünkön Orbán Viktor, Fotó: MTI/Illyés Tibor)

16:04

Az Európai Bizottság új javaslata a szabadban lévő közösségi terekből is kitiltaná a cigarettákat és az elektromos dohánytermékeket függetlenül a nikotintartalomtól. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vendéglátóhelyek teraszán sem füstölhetnek ezután a dohányosok.