Orbán Viktor megkapta a második oltását, de nem szólt róla senkinek

Csak újságírói kérdésre derült ki, hogy a miniszterelnöknek március 28-án beadták a Sinopharm vakcina második adagját.

2021. március 30., 14:16

Szerző:

Orbán Viktor február 28-án kapta meg az első adagot a koronavírus elleni Sinopharm-vakcinából, erről a Facebookon képet és videót is közzétett. Mivel a kínai oltóanyag második dózisát 28 nap elteltével adják be, ez nála március 28-án, vasárnap volt esedékes. A közösségi médiában igen aktív miniszterelnök azonban a második oltásról nem számolt be – írta a 24.hu

A lap kérdésére, hogy a kormányfő hozzájutott-e aznap a második vakcinához, Havasi Bertalan sajtófőnök azt válaszolta: igen.

Az nem derült ki, hogy a védőoltást minden fórumon népszerűsítő miniszterelnök második oltását miért nem örökítették meg.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor február 28-án az első adag Sinopharm-vakcinát kapja. Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.