Orbán Viktor úgy tudja, megállította a járványt, olyannyira, hogy itt is maradt

Megint levelet kaptak a nyugdíjasok.

2021. november 10., 11:45

Szerző:

Megint levelet kaptak a nyugdíjasok. Nem is akárkitől, maga a miniszterelnök ragadott pennát, és írta le azt, hogy 

"A koronavírus-járvány példátlan kihívások elé állította Magyarországot, de az oltásoknak köszönhetően sikerült megfékeznünk a vírust, és újraindítanunk a gazdaságot". 

Tette mindezt Orbán Viktort annak biztos tudatában, hogy szerda reggelre meghalt 98 beteg, és újabb 8434 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon.  Ezzel 923 020-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 31 619 ember, a gyógyultak száma 813 376-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 78 025,  a kórházban 4830 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 463-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 32 950-en vannak. Az oltás pedig annyira lelassult, hogy a kormány, amelyet Orbán Viktor vezet, oltási hetet hirdetett november 22 és 28 közöttre.

A miniszterelnök nyilván azt is tudja, hogy tavaly,

egy év alatt 460 ember halt meg közúti balesetben, míg koronavírusban egy hét alatt halt meg 606 ember.

És nyilván azt is tudja, hogy olyan levelet küldött az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) főigazgató-helyettese, Takács Péter a centrumkórházak vezetőinek, amelyben azt kérik, "empatikusan, kellő rutinnal rendelkező kollégák rendezzék a lemondásokat", vagyis elhalasztják a kórházak a nem sürgős műtéteket. 

„Aki már benn van a kórházban azt megműtik, de akit még nem vettek fel, és halasztható a beavatkozása, annak lemondják az operációját

– áll a levélben.

 

Az Orbán Viktor által a nyugdíjasoknak írt levelében mindezekről szó sem esik. De örömmel értesítik idős honfitársainkat, hogy a Fidesz-kormány dolgozik a 13. havi nyugdíj visszaépítésén is, amelyet „korábban a baloldali kormány eltörölt, és elvett Önöktől". Ezenfelül „természetesen továbbra is biztosítani fogjuk az inflációkövető nyugdíj-emeléseket, ezzel megvédjük a nyugdíjak értékét" - áll a miniszterelnök levelében. 

Írja mindezt a miniszterelnök úgy, hogy tudja a kedden a KSH által közölt adatot, mely szerint 2021. októberben a fogyasztói árak átlagosan 6,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, és egy hónap alatt átlagosan 1,1 százalékkal emelkedtek. Kilenc éve nem volt ilyen magas az infláció. A nyugdíjakat pedig felfalta az infláció. Hiába az egyszeri kompenzáció, a nyugdíjprémium, éves szintre vetítve nem kárpótolja a kisnyugdíjasokat.

De azt elmondhatjuk, hogy megállítottuk a járványt. Olyannyira, hogy itt is maradt Magyarországon. 

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. február 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. február 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.