Orbán Viktor: még a választások előtt visszaadhatja a kormány a 13. havi nyugdíjat

A miniszterelnök az LMBTQ-emberekről is beszélt.

2021. szeptember 24., 08:25

Szerző:

„Európa jövője nem az iparban, nem a zöldítésben, nem a digitalizációban, ezek persze mind fontos dolgok, de a jövő a gyermekekben van” – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádióban péntek reggel. „Ezért nem szabad elfogadni, hogy Európa migránsokkal, migrációval akarja pótolni a hiányzó gyermekeket” – tette hozzá a kormányfő.

„Én megértem azokat, az embereket, akik a hagyományostól eltérő életformát választanak. Az LMBTQ-embereknek is van helye a Nap alatt, de azt nem követelhetik, hogy ők legyenek az általános szabályozások kiinduló pontja” – közölte a miniszterelnök. „Gondoskodni kell arról, hogy emberhez méltó életük legyen, ne legyen részük megkülönböztetésben” – fejtette ki a miniszterelnök.

„A legfontosabb az a gondolat, hogyha gyereked van, akkor jobban élj” – mondta Orbán Viktor a kormány családpolitikájáról. „Minden elismerést és tiszteletet megérdemelnek azok a magyar nők, akik egyszerre nevelnek gyermeket és dolgoznak” – közölte. Kiemelte ugyanakkor, hogy a kormánynak kell segítséget adnia és olyan adórendszert kialakítania, hogy jobban éljenek, a gyermeket nevelő nők is és ne gazdasági teher legyen a gyermekvállalás.

Orbán Viktor a 13. havi nyugdíj visszavezetésének folyamatáról is beszélt. Állítása szerint a kormány dolgozik rajta, hogy még a választások előtt visszaadhassák a 13. havi nyugdíjat.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.