Orbán Viktor Gandalfnak képzeli magát

No de nem a fehér Gandalfnak, hanem a szürke Gandalfnak. Lehet ezért nem borotválkozott Horvátországban? 

2022. szeptember 9., 13:29

Szerző:

„Az illegális migránsoknak meg kell érteniük: itt úgysem jöhetnek át! ” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. A mondat egy része ismerős lehet olvasóinknak J.R.R. Tolkien világhírű regényéből. Szerencsére a miniszterelnök odáig nem ment el, hogy Barloghoz hasonlítsa a menekülteket, de remekül sikerült a nagy varázslót parafrazálnia. 

Idézzük fel egy pillanatra mit mondott szürke Gandalf a Gyűrű Szövetségében: 

Most, hogy filmjelenet ikonikus jelenetein meghatódtunk vessünk egy pillantást Orbán posztjára, hogy könnyeink elapadjanak. A fussatok bolondok nem hangzik el. 

Ezt követően pedig idézzük fel a nyaralós fehér szakállat: 

Az előbbiekben egyszerűen, de hatásosan vezettük le,  hogy a miniszterelnök Gandalfnak képzelni magát. A szakálltól ugyan megvált, de a varázsló módszerével kívánja a menekülteket megállítani a déli határon. Várjuk Orbán Viktor Fussatok bolondok című posztját. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.