Orbán Viktor Gandalfnak képzeli magát

No de nem a fehér Gandalfnak, hanem a szürke Gandalfnak. Lehet ezért nem borotválkozott Horvátországban? 

2022. szeptember 9., 13:29

Szerző:

„Az illegális migránsoknak meg kell érteniük: itt úgysem jöhetnek át! ” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. A mondat egy része ismerős lehet olvasóinknak J.R.R. Tolkien világhírű regényéből. Szerencsére a miniszterelnök odáig nem ment el, hogy Barloghoz hasonlítsa a menekülteket, de remekül sikerült a nagy varázslót parafrazálnia. 

Idézzük fel egy pillanatra mit mondott szürke Gandalf a Gyűrű Szövetségében: 

Most, hogy filmjelenet ikonikus jelenetein meghatódtunk vessünk egy pillantást Orbán posztjára, hogy könnyeink elapadjanak. A fussatok bolondok nem hangzik el. 

Ezt követően pedig idézzük fel a nyaralós fehér szakállat: 

Az előbbiekben egyszerűen, de hatásosan vezettük le,  hogy a miniszterelnök Gandalfnak képzelni magát. A szakálltól ugyan megvált, de a varázsló módszerével kívánja a menekülteket megállítani a déli határon. Várjuk Orbán Viktor Fussatok bolondok című posztját. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.