Elképesztő dolgok derültek ki Orbán Viktorról

Nem találja ki mivel keresett pénzt fiatalon Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, hogy 1000 forintot is kaptak egy éjszakára.

2024. január 27., 13:17

Szerző:

A 80-as években viszont még sokféle melót kellett elvállalnia a fiatal Orbán Viktornak. A miniszterelnök sokféle munkát elvállalt a barátaival, akikkel később megalapította a Fideszt. Fodor Gábor, a Fidesz alapítója, későbbi SZDSZ-es politikus először a Mozgástér blognak beszélt arról, hogy miken mentek keresztül huszonévesen – írja a Blikk. Együtt tanultak és együtt keresték meg a mindennapi betevőt is.

„Egy időben takarítást is vállaltunk Orbán Viktorral”

„Arra törekedtünk, hogy a szüleinktől csak a legszükségesebb támogatást kapjuk meg, a többit pedig magunk teremtsük elő. Több filmbe is mentünk statisztálni, egyetemistáknak akkor ez jó pénzkereseti lehetőség volt, bár rettenetesen unalmas volt. Akadt, hogy 10 órán keresztül semmit se kellett csinálnunk, csak vártuk a pillanatot, amikor meg kellett mozdulnunk a tömegben vagy elsétálnunk a háttérben az utcán” – emlékezett vissza a Blikknek Fodor, aki más alkalmi melókról is mesélt.

„Egy időben takarítást is vállaltunk Viktorral, Lévai Anikóval, Szájer Józsival, Handó Tündével, Molnár Péterrel, Völner Palival és első feleségemmel, Honecz Ágival, mások pedig idős bácsiknak és néniknek vásároltak be. Újságban adták fel a hirdetéseket, írtak nekünk listát, mi pedig a boltban megvettünk mindent és elvittük nekik. De Viktor a csirkepakolást szerette a legjobban” – mondta Fordor Gábor. 

Orbán Viktor is reagált: Így van, Fodor úr minden szava igaz!

„Egy Budapest határában lévő csirketelepen melóztunk éjszakánként, a hizlalási szakasz végén kellett kiüríteni a ketreceket és kamionokra pakolni a szárnyasokat. A feladat igazi csapatmunka volt: a lányok hármasával összefogták a lábuknál a csirkéket és ezt átadták a következő csapatnak, ebben voltam én is. Mi átvittük a jószágokat a „hosszúpuskáknak”, azaz a Fodor–Áder–Völner hármasnak, akik magasságuknak köszönhetően könnyebben feltették a kamion platójára az állatokat. Kezdő egyetemisták voltunk, ráadásul remekül fizetett, 1000 forintot kaptunk egy éjszakára. Reggel mentünk be az egyetemre, de előtte mindig beugrottunk hajnalban a Móricz Zsigmond körtéri tálcás kifőzdébe, a Lordok Házába, ahol remek szendvicsek és főzelékek voltak. De ha már az alkalmi munkáknál tartunk, dolgoztam egy nyomdában is Kövér Lászlóval, ahol az akkori népszerű újság, a Sportfogadás című lap kötegelt példányait pakoltuk” – mesélte Orbán Viktor.

HUNGARY-FIDESZ-ORBAN

 1994. május 8-án Budapesten készült képen Orbán Viktor, a Fiatal Demokraták Szövetsége - FIDESZ elnöke leadja szavazatát a magyarországi országgyűlési választások első fordulójában. ILLYES Tibor / MTI / AFP

Fodor Gábor 1993-ban meglehetősen viharosan vált el a Fidesztől és lépett át az SZDSZ-be, de az egykori barátságokat még ez sem tudta megtörni. „Ennyi idő után is vannak egymással politikai vitáink, de a tudat, hogy egy helyről jöttünk, sokkal nagyobb erővel tart össze minket, mint amennyire elválasztanak a nézetkülönbségek. A politikus azt is elárulta hogy az egykori bibósok ma már ritkán találkoznak, de ha mégis, akkor leginkább nosztalgiáznak. 

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: Daniel Pier / NurPhoto / NurPhoto via AFP)