Demeter Szilárd, Kálmán Olga és Iványi Gábor is felköszöntötte a hatvanadik születésnapját ünneplő Orbán Viktort

Betöltötte hatvanadik életévét Magyarország miniszterelnöke, a legtöbben jó egészséget, ellenlábasai leginkább mielőbbi, pihenéssel töltött nyugdíjas éveket kívántak.

2023. május 31., 10:52

Szerző:

Hatvan éves lett Orbán Viktor, a jeles alkalomra az RTL a miniszterelnököt támogató és kritikus közszereplőket kérdezett meg, hogy mit üzennek ebből a politikusnak. A legtöbben erőt, egészséget kívántak, hívei munkájához sok erőt, mások mielőbbi visszavonulást kívántak neki. 

Demeter Szilárd csak jó egészséget kíván, szerinte a miniszterlnök kiküzdi magának a többit. Schmuck Andor Goethe-idézetet küldött, Fodor Gábor Fidesz-alapító a közös emlékekre való visszamlékezés után kiért arra, hogy „a szabadság, a méltóság és a biztonság adja a gerincet a büszke polgári léthez”, a megafonos Deák Dániel pedig válsághelyzet mentes éveket remél a miniszterelnöknek. 

Iványi Gábor, lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője egy idézettel köszöntött: „Az élet rövid, de mégis itt dől el, hol töltöd az örökkévalóságot…”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke szerint Orbán Viktorra ráférne a pihenés, Kálmán Olga a DK frakció szóvivője szerint ideje több időt töltenie az unokáival, Hadházy Ákos abban reménykedik, hogy közügyek súlya már nem nyomja sokáig a miniszterelnök vállát. Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője azt kívánja, tapasztalja meg a magyarországi állampolgárok helyzetét, valamint hogy 

„még több ellopott közpénzmilliárdból leigazolhassa végre Lionel Messit és Cristiano Ronaldót, és a Felcsút veretlenül nyerje meg a Bajnokok Ligáját”.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke pedig tizennegydik havi nyugdíjat kíván a hatvan éves Orbán Viktornak. 

(Kiemelt képünk: Orbán Viktor Hivatalos Facebook-oldala.)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.