Orbán Viktor: Bekövetkezett, amitől tartottunk

Orbán Viktor miniszterelnök megszólalt a benzinárstop kivezetéséről. 

2022. december 7., 12:24

Szerző:

Közösségi oldalán értékelte a benzinárstop végét Orbán Viktor Miniszterelnök. 

„Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk”

– írta Orbán. 

Mint ismeretes az említett kőolajszankciók hétfőn léptek életbe, Magyarországon azonban már hetek óta hiány volt a benzinkutakon.

(Kiemelt képünk: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke az Európai Tanács 2021. június 25-i brüsszeli épületében tartott kétnapos EU-csúcstalálkozó végén távozik. Fotó: Olivier Matthys / POOL / AFP)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.