Orbán Viktor: Bekövetkezett, amitől tartottunk

Orbán Viktor miniszterelnök megszólalt a benzinárstop kivezetéséről. 

2022. december 7., 12:24

Szerző:

Közösségi oldalán értékelte a benzinárstop végét Orbán Viktor Miniszterelnök. 

„Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk”

– írta Orbán. 

Mint ismeretes az említett kőolajszankciók hétfőn léptek életbe, Magyarországon azonban már hetek óta hiány volt a benzinkutakon.

(Kiemelt képünk: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke az Európai Tanács 2021. június 25-i brüsszeli épületében tartott kétnapos EU-csúcstalálkozó végén távozik. Fotó: Olivier Matthys / POOL / AFP)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.