Orbán Viktor: a törökök és a magyarok együtt lesznek győztesek a 21. században

Kiemelt stratégiai együttműködést kötött Magyarország és Törökország, az erről szóló dokumentumot Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn írta alá Budapesten. Orbán Viktor az aláírást követően sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, „a nagy terv az az, hogy a törökök meg a magyarok együtt lesznek győztesek a 21. században”.

2023. december 18., 17:34

Szerző:

A magyar kormányfő az együttműködésről azt mondta, hogy ez a diplomácia nyelvén a legszorosabb baráti, testvéri és politikai együttműködést fejezi ki.

Orbán Viktor szólt arról is, a magyarok az előző századot elvesztették, és most az a terv, hogy a 21. századot nem elveszítik, hanem megnyerik és ehhez keresik a szövetségeseket. A kiemelt stratégiai státusz erről szól – közölte.

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke (j) egy Togg márkájú autót ajándékoz Orbán Viktor kormányfőnek (b) a Karmelita kolostornál 2023. december 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)