Orbán: Valami véget ért

Facebook-posztot tett közzé a miniszterelnök a múlt héten kialakult helyzettel kapcsolatban.

2022. július 16., 19:37

Szerző:

„Egy új korszakba léptünk február 24-én, amikor megtámadta Oroszország Ukrajnát és emiatt minden megkérdőjeleződött, amihez eddig hozzászoktunk” – üzente szombat este Facebook bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök arra reagálva, hogy a héten kormánya visszavágta a KATA-jogosultak körét, megnyirbálta a közmunka-programot, és eltüntetter a rezsicsökkentési program nagy részét is.

A miniszterelnök most is hangsúlyozta péntek reggeli rádióinterjúja fő üzenetét, és azt írta, „akik az átlagnál több energiát fogyasztanak, a többletre piaci árat kell fizetniük”. 

A Portfolio.hu gazdasági portál Orbán bejegyzésével kapcsolatban megjegyzi, az szertefoszlatja azok reményeit, akik szerint a rezsicsökkentés rendelet részleteinek késése azt is jelenti, hogy a kormány még nem biztos a döntésben. Orbán ugyanis ismét egyértelműen leszögezte, sokaknak kell majd piaci árat fizetniük a többletért hamarosan.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke az Európai Tanács 2021. június 25-i brüsszeli épületében tartott kétnapos EU-csúcstalálkozó végén távozik. Fotó: Olivier Matthys / POOL / AFP)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.