Orbán Ráhel barátját bízta meg a Turisztikai Ügynökség a projektek hasznosságának vizsgálatával

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) alá tartozó Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. óránként 28 ezer 740 forintot fizet Orbán Ráhel barátjának. 

2023. október 3., 10:38

Szerző:

 A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) alá tartozó Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. óránként 28 ezer 740 forintot fizet a Berényi Vince András cégének, a Bluehorn Consulting Kft.-nek – írja a 24.hu. Orbán Ráhel barátjának cégét azzal bízták meg, hogy a Kisfaludy Turisztikai Program által támogatott projektek turisztikai hasznosságának vizsgálja. Berényi Vince András a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, Orbán Ráhellel együtt jártak egyetemre. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2018-ban szerződtette, ahol egy évet dolgozott stratégiai marketingért felelős igazgatóként. 

2021-ben alapította Berényi a Bluehorn Consulting Kft. nevű cégét, amelynek fő tevékenysége a szaktanácsadás. A cég az első évtől kezdve nyereséges, a kft. a tavalyi évet 69,8 millió forint árbevétel mellett 22,1 millió forintos profittal zárta. Nemcsak a Kisfaludy kötött megbízási szerződést Berényi cégével, az MTÜ is a Bluehorn Consulting Kft.-t kínálta meg egy 75 milliós szerződéssel – erről elsőként az Mfor számolt be.

Berényi Vince és Orbán Viktor lányának ismertségére évekkel ezelőtt derült fény. 2018-ban Juhász Péter az Együtt korábbi pártelnöke közzétett egy hangfelvételt és pár fotót arról, hogy a miniszterelnök lánya Berényivel és az akkor még szintén MTÜ-s Máté Kristóffal beszélget, Juhász szerint turisztikai beruházásokról. Később az Origo főszerkesztője, Gábor László ismerte el, hogy a felvételen valóban Orbán Ráhel látható, és hogy két barátjával találkozott: egy egyetemi évfolyamtársával és egy szakkollégista társával. Azóta már tudjuk, Orbán Ráhel barátai olykor pozíciót is kapnak az állami turisztikai ügynökségnél – írja a 24.hu. 

(Kiemelt képünkön: Orbán Ráhel. Fotó: Linkedin)