Orbán Gáspár parancsot teljesít és nem halt meg

Orbán Gáspár jól van és kiváló katona – tudta meg az Index. 

2024. január 26., 08:54

Szerző:

Kiderült, hogy Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia összekötő tisztként teljesít szolgálatot. „A százados úr kiváló egészségnek örvend” – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Indexnek adott, csütörtökön megjelent interjújában. Orbán Gáspárról több álhír terjedt el a napokban, például az, hogy meghalt. 

Halálhírét keltették Orbán Gáspárnak 

Az elmúlt napokban a közösségi médiákban végigsöpört az a hír, miszerint január 6-án, a spanyolországi Marbellán kábítószer-túladagolásban meghalt a elhunyt Orbán Viktor miniszterelnök 32 éves fia, Gáspár. A lavinát egy TikTok-felhasználó bejegyzése indította el – írja a privatkopo. A portál azt írja, hogy egy TikTok-felhasználó bejegyzése nyomán kapott szárnyra a pletyka.

Azt megelőzően pedig azt pletyka terjedt el a miniszterelnök fiáról, hogy meleg partikat szervez ugyancsak Marbellán. 

Orbán Gáspár a csádi misszió előkészítésében vesz részt

„Orbán Gáspár katonatiszt, méghozzá egy kiválóan képzett, az Egyesült Királyság-beli sandhursti akadémián is képesítést szerzett magyar katonatiszt. Odamegy, ahová a parancs szerint mennie kell. Én rendeltem ki összekötő tisztnek. Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít. Magyarországon a katonák parancsot teljesítenek. Speciális képzettsége, jogi ismerete és nyelvtudása miatt alakulatától a miniszteri kabinetbe vezényelve a csádi misszió előkészítésében vesz részt, más katonai és civil elöljárókkal együttműködve – nyilatkozta a honvédelmi miniszter. 

Kétszáz magyar katona indulhat Csádba

„A Száhel-övezetben, ahonnan amúgy is nagy az elvándorlás, amit a terrorizmus és a politikai bizonytalanság is tovább ront, elemi érdekünk a régió stabilitása. Puccshullám söpört végig az övezetben, melyből jóformán csak Csád maradt ki. Ezért döntöttünk úgy, hogy komplex segítséget küldünk Csádnak, amelynek van katonai eleme is” – magyarázta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Indexnek. 

A csádi elnök meghívására katonai misszió indulna az afrikai országba, ennek keretében 2024 tavaszától maximum kétszáz katona teljesítene szolgálatot – közölte korábban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Országgyűlés szerdai ülésén, a honvédség csádi katonai szerepvállalásáról szóló határozati javaslat általános vitájában. A tárcavezető expozéjában kiemelte: azzal a hármas céllal indítanák a missziót, hogy hozzájáruljanak a migráció megfékezéséhez, támogassák a terrorizmus elleni küzdelmet, valamint biztonságos hátteret adjanak annak a komplex gazdasági és humanitárius segítségnyújtási csomagnak, amelyet Magyarország a Hungary Helps keretében visz az országba.

„A veszélyek korát éljük, az ukrán-orosz háborúhoz az elmúlt napokban csatlakozott az izraeli fegyveres konfliktus, amely megosztja a világ biztonságáért aggódók figyelmét – mondta a miniszter. Emellett gabonaválság alakult ki az ukrán háború hatására, a szankciós infláció pedig gazdasági nehézségeket okoz, ami hozzájárul a migráció folyamatos növekedéséhez” – nyilatkozta korábban. 

„Magyarország mindig is a migráció megállítása mellett volt, de folyamatosan özönlenek a migránsok Európa irányába. Magyarország mindig amellett volt, hogy a problémákat ott kell kezelni, ahol keletkeznek, nem pedig áthozni kell őket Európába, Magyarországra” – fogalmazott. Hangsúlyozta: a fokozódó migrációs nyomás egyik legfontosabb kiindulópontja az afrikai térség, azon belül pedig a Száhel-régió. Ebben a régióban Magyarország már korábban is jelen volt, tehát a térségben a gazdasági, diplomáciai és katonai jelenlétünk sem példátlan – tette hozzá. A miniszter elmondta: a Száhel-régió még egyetlen stabil állama Csád, amely nem mentes a gazdasági nehézségektől, a rossz megélhetési körülményektől, a vízbiztonság, az élelmiszerbiztonság, a járványok problémakörétől, miközben azt látni, hogy a körülötte lévő szomszédos országok egyre-másra omlanak össze.

(Kiemelt képünkön Orbán Gáspár. Fotó: Szolnok TV)

Már 4 éve, hogy a kormány fenntartja a rendkívüli jogrendet, amivel felhatalmazást kapott arra, hogy olyan rendeleteket alkosson, amivel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.