Kérdőívre van szüksége a Belügyminisztériumnak, hogy megtudja, mi a baj az oktatással

 Pintér Sándor tárcája anonim módon érdeklődik a tanároknál, a válaszokat pedig beépítik a fejlesztési tervekbe.

2022. június 13., 17:07

Szerző:

Kérdőívet küld a Belügyminisztérium valamennyi pedagógusnak, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozónak, illetve vezetőnek, amiben a köznevelési rendszer működésének továbbfejlesztési lehetőségeiről fognak érdeklődni – tudta meg a Hvg.hu.

A felmérést júniusban fogják elkészíteni, az intézményekhez az Oktatási Hivatal fogja elküldeni a felület hozzáféréséhez szükséges információkat.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a felmérés a biztonságos és rendezett óvodai-iskolai környezettel kapcsolatos elvárásokra, a pedagógusok foglalkoztatására, a gyermekek és a pedagógusok teljesítményének mérésére, értékelésére vonatkozó további lehetséges megoldásokra irányul. A köznevelésben dolgozók válaszait, javaslatait a Belügyminisztérium beépíti az ágazatot érintő fejlesztési terveibe. 

(Kiemelt kép: Tanítónő beszél a diákokhoz a Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Általános Iskola 1.b osztályában Nyíregyházán a tanévnyitó napján, 2021. szeptember 1-jén. Fotó: Balázs Attila / MTI)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.