Obstrukció – 14 órája tart az egészségügyi törvény vitája

Jámbor András közösségi oldalán azt írja, hogy már 14 órája tart az egészségügyi törvény vitája. 

2022. november 24., 07:27

Szerző:

 14 órája tart a Parlamentben az egészségügyi törvény vitája,  írja közösségi oldalán Jámbor András, a Párbeszéd-frakció képviselője. Az ellenzék még szerda este kezdett obstrukcióba, hogy így tiltakozzanak az új egészségügyi törvény ellen, írja a 24.hu. Az obstruálás egész éjszaka tartott, és a reggeli órákban is folytatódik.

Az új egészségügyi törvényt az egészségügyi ellátórendszer szinte minden szegmenség érintve. A Magyar Orvosi Kamara korábban, hogy nem támogatják az új törvénytervezetet, mely szerint a tartós ápolási feladatok és az ott dolgozók is átkerülnek a szociális ellátórendszerbe, átalakítják az alapellátást és az ügyeleti rendszert, valamint megtörténik a szakrendelők és a városi kórházak szakmai integrációja: az előbbiek a megyei kórházak irányítása alá kerülnek, éppúgy, mint a védőnők.

Jámbor felszólalásában arról beszélt, hogy „a magyar dolgozók dolgozzák az egyik legtöbb időt Európában. Köztük az egészségügyi dolgozók. Ez pedig milyen hatással van mindannyiunk egeszségére, és pont ezért mit kéne tennie a kormánynak, hogy a munka ne a kiégéshez, a betegséghez, hanem valójában boldogabb élethez vezessen”

(Kiemelt képünk illusztráció: A felvont nemzeti lobogó a Parlament előtti Kossuth téren tartott Szent István-napi ünnepségen 2021. augusztus 20-án. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

2022. november 26., 15:29

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

2022. november 26., 14:03

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

2022. november 26., 10:20

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.