Öt nyugdíjas bánja, hogy hitt a női ruhás férfinak

Öt nyugdíjas bánja, hogy hitt egy női ruhás férfinak Budán. Milliókkal húzta le őket. 

2024. március 1., 13:52

Szerző:

Öt nyugdíjas esett áldozatául annak a nőnek álcázott férfinak, aki milliókkal húzta le az időseket Budán. A női ruhás férfi nő társával járta az utcákat, ahol leszólították a gyanútlan nyugdíjasokat. Az elkövetésekhez a férfi is nőnek öltözött, parókát és női ruhát vett magára azért, hogy megtévesszék a nyugdíjasokat.

Öt nyugdíjas hitte el, hogy ismerik egymást valahonnan 

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a páros január és március között, Budapest II. kerületében követték el a bűncselekményeket.Az elkövetésekhez a férfi is nőnek öltözött, parókát és női ruhát vett magára azért, hogy megtévesszék a nyugdíjasokat. és a nő az utcán szólította le a többnyire időskorú embereket, majd ismerősi viszonyt színlelve bejutottak a sértettek lakásába, ahonnan a figyelmüket elterelve különböző értékeket – főleg készpénzt, ékszereket, órákat – tulajdonítottak el, összesen csaknem 2,5 millió forint értékben. Az ügynek öt sértettje van – írja a 24.hu. A férfit és társát – előbbit mint visszaesőt – üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolják. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor használt női parókát, női táskát, valamint az eltulajdonított ékszereket és karórákat.

Nyugdíjas embereket kábított el, bántalmazott és rabolt ki az a nő, aki önkormányzati dolgozónak adta ki magát 

A rendőrség letartóztatott egy nőt, aki idős embereket rabolt ki Miskolcon, miután elkábította vagy bántalmazta őket. A Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt folytat eljárást az 57 éves helyi nővel szemben, aki az elmúlt napokban különféle ürüggyel hatolt be több idős, nyugdíjas emberhez, hogy megszerezze értékeiket – közölte pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.  

Először önkormányzati dolgozónak kiadva magát egy 85 éves nőt keresett fel, akinek gondosórát és gyógyszert kínált eladásra, utóbbit a sértett ki is próbálta. A szertől elaléló idős nőtől az elkövető mintegy egymillió forintot és egy arany nyakláncot lopott el. Egy másik esetben azzal az ürüggyel keresett fel egy idős nőt, hogy üzenetet hozott annak testvérétől, azonban a házigazda gyanút fogott és telefonálni akart, mire a gyanúsított elmenekült.

A támadó harmadjára aláírásgyűjtésre hivatkozva férkőzött be egy lakásba, ahol bántalmazta az ott élő idős nőt, akitől több mint egymillió forintot lopott el. Később a gyanúsított az első esethez hasonlóan két másik sértetthez is bejutott, akik szintén fogyasztottak a felkínált szerből. Az elkövető az egyiküknél nem talált értéket, a másik áldozatától néhány ezer forintot és a bankkártyáját vette el – közölték. A bejelentéseket követően a rendőrök tíz napon belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható nőt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.