Novák Katalin simán letagadta, hogy korábban 2018-ra ígért 60 ezer bölcsődei férőhelyet

2019. február 11., 22:02

Szerző:

Meglehetős szkepszissel fogadta a Bölcsődei Dolgozók Szakszervezete Orbán Viktor vasárnapi bejelentését, amely szerint 2022-ig 21 ezer új bölcsődei férőhelyet hoznak létre Magyarországon. A kétségek oka, hogy hallottak már ilyen ígéreteket, Novák Katalin, az Orbán-kormány család- és ifjúságügyi államtitkára ugyanis 2016 januárjában még arról beszélt, hogy 2018-ig 100 milliárd forintból hatvanezerre növelik a bölcsődei férőhelyek számát. Bár ezt az Orbán-kormány honlapján mostanáig elérhető MTI-hír és videófelvétel is bizonyítja, a fideszes politikus az RTL Klub kérdésére egyszerűen letagadta a három évvel ezelőtti nyilatkozatát. – A célkitűzésünk mindig 2020-ról szólt. (...) 2020-ig terveztük elérni a hatvanezer bölcsődei férőhelyet – állította a politikus,

Orbán Viktor a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében dobta be a 21 ezer új bölcsődei férőhelyről szóló elképzelést, ebből szerinte 2019-ben tízezret, az utána következő két évben pedig öt, illetve hatezret fognak létesíteni.  – Szegény az, aki ígérni sem tud – kommentálta a politikusi ígéreteket Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Szakszervezetének az elnöke úgy kommentált. Felhívta a figyelmet, hogy a korábbi hatvanezer helyett jelenleg 47 ezer bölcsődei férőhelyről szólnak az elképzelések.

Magyarországon 2500 olyan település van, ahol nem működik bölcsőde.

12:15

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

11:52

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

07:56

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.