Novák Katalin nagyra értékeli a sport béketeremtő természetét

A közvetlen szomszédunkban, Ukrajnában dúló háború árnyékában a sport béketeremtő természete felértékelődik – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök szombaton, a budapesti atlétikai világbajnokságot megnyitó beszédében.

2023. augusztus 19., 19:19

Szerző:

A köztársasági elnök kiemelte: a sporton keresztül megtapasztalhatjuk a nemes, tisztességes küzdelmet, s ezt az egymás tiszteletén alapuló versengést az élet többi területére is érdemes átültetni. 

Az atlétikai világbajnokság elsősorban a kiemelkedő sportolói teljesítményről szól – mutatott rá Novák Katalin, hozzátéve: a szervező magyaroknak mégis jóval többről, hiszen az élsportot és az egészséges élet alapjául szolgáló tömegsportot is ünnepeljük.

(Kiemelt képünk illusztráció. Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök (k) fut a 37. Telekom Vivicittá futófesztivál félmaratoni versenyén az Angelo Rotta rakparton 2022. március 27-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.