Novák Katalin elaludt a misén?

A felvételek tanúsága szerint Novák Katalin hosszabban pihentette a szemét az ünnepi szentmisén. 

2022. augusztus 21., 07:49

Szerző:

Elmaradt a Szent István-napi hagyományos Szent Jobb-körmenet Budapesten, az ünnepi szentmisét azonban megtartották a Szent István Bazilikában. Erre volt hivatalos Novák Katalin, köztársasági elnök is.

Az RTL stábjának felvételén látszik, hogy az államfő hosszú másodpercekre lehunyja a szemét, majd ismét kinyitja. Hogy pontosan mi történhetett, nem tudni, mindenesetre Novák Katalinnak hosszú napja volt, a zsúfolt templomban pedig hamar el tud fogyni a levegő. 

Íme a felvétel: 

(Novák Katalin a Szent István Bazilikában tartott ünnepi szentmisén 2022. augusztus 20-án. Képernyőfelvétel. Forrás: RTL.)

17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.