Sokan fognak örülni Novák Katalin mai bejelentésének

A súlyos fogyatékossággal élő tartósan beteg gyereknek és szüleiknek nem kell többé évente átesniük a macerás procedúrán. 

2023. augusztus 4., 11:20

Szerző:

„Egy teherrel kevesebb a tartósan önellátásra képtelen gyermeket nevelő családok vállán” – írja Facebook oldalán Novák Katalin. A köztársasági elnöknek több alkalommal is panaszolták a szülők, hogy rendszeresen át kell esniük azon a procedúrán, amely újra és újra felülvizsgálja, hogy továbbra is jogosultak-e a gyermekek otthongondozási díjra (GYOD), még akkor is, ha a súlyos fogyatékosságból vagy tartós betegségből eredően önellátásra képtelen gyermekük állapotának javulása sajnos nem várható. Novák Katalin közösségi oldalán jelentette be, hogy ennek vége: „Aláírtam azt a törvényt, amely ezt a problémát megszüntette. Örülök, hogy legalább ez a teher lekerült az érintett családok válláról”.

(Kiemelt képünkön: Novák Katalin államfő. Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Elutasította a Vállalkozásfejlesztési Bizottság Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. A bizottságban kétharmados többségben vannak a fideszesek.