Videó: megkapta utolsó kemoterápiás kezelését Nimród

T-sejtes ALL leukémiát állapítottak meg a kisfiúnál.

2022. január 10., 16:43

Szerző:

A két és fél éves Nimród hétfőn kapta meg az aktív kezelés utolsó kemoterápiáját – osztotta meg a kisfiú édesanyja, Csóka Anita. A leukémiával kezelt kisfiúért néhány hete fogtak össze az ország tűzoltói, mikor teljes felszerelésben és maszkban küldtek képet neki magukról, emellett meg is látogatták a kórházban.

Ennek előzménye, hogy Nimródnak oxigént kellett kapnia tüdőgyulladás miatt, de nem szerette volna felvenni az oxigénmaszkot. A szülei végül azzal az érvvel győzték meg, hogy a tűzoltók is viselnek maszkot. A gyerek édesanyja emiatt egy posztban kérte, hogy kisfiának küldjenek olyan képeket, amelyeken tűzoltók maszkot viselnek.

„376 nappal azután, hogy először átléptük az onkológia küszöbét, Nimród ma megkapta az aktív kezelés utolsó kemoterápiáját. Ebből az örömteli alkalomból közös gyűjtést kezdünk, ahol egy telefonhívással Nimródot és sorstásait is támogathatjátok”

– írta az édesanya.

Csóka Anita emellett hozzátette, rengeteg nehézségen vannak túl. „A leukémia leírhatatlanul megterhelő, mentálisan, fizikailag és anyagilag is. Gyógyultnak számít Nimi? Még nem, azt majd az ötödik év végén fogják kijelenteni. Addig hátra van még 1,5 év fenntartó kezelés, és utána is lelkiismeretesen járunk a kontrollokra” – tette hozzá.

Nimród kezén tavaly egy zúzódás jelent meg, de mivel karácsonyra mászókát kapott, a szülők nem tulajdonítottak neki túl nagy jelentőséget. Csakhogy másnap a másik karján is előtűnt egy nagyon nagy véraláfutás, de ahogy Anita mondta, nem egy apró, felületes dolog volt ez, hanem egy fekete-lila bevérzés. Aznap egyik nővére születésnapját ünnepelték, így a nagyszülők tudtak vigyázni Nimród testvéreire, őt pedig bevitték a Heim Pál Kórházba.

„Innen már nem jöttünk haza”

– mondta a Telexnek a kisfiú édesanyja. A kórházban T-sejtes ALL leukémiát állapítottak meg nála, magas rizikófaktorral, mert sejtszáma a normál érték maximumának tizenötszöröse volt.

„Ma elengedtünk Nimivel egy gyönyörű fehér lufit az égbe. Fehér mint a fehérvérsejt - ezzel szimbolizálva a beteg sejtek és a nehézségek távozását. Ez a lufi ma felemelkedett, egy levéllel, remélve, hogy aki megtalálja, jelentkezik. Benne vércsepp konfettik, szimbolizálva a sok vérkészítményt, amire a betegeknek szükségük van. És természetesen apró tűzoltóautó konfettik is, hiszen Nimród tűzoltó szeretne lenni! Köszönjük ha megosztod - egy 2.5 éves leendő tűzoltó anyukája és apukája” – írták most a szülők.

(Kiemelt kép: Nimród. Fotó: a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány Facebook-oldala)