Nem tudni, mennyibe került a vármegyésítés, azonban a közúti táblák cseréje 36 millióba fájt

Az Átlátszó szerint úgy vágott bele a megyék vármegyékké alakításába a kormány, hogy fogalma sem volt, mennyibe fog kerülni. 

2023. július 14., 13:22

Szerző:

Írásbeli kérdést nyújtott be Mellár Tamás, Párbeszédes országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, amelyre annak helyettese válaszolt: mivel a névcsere még nem valósult meg teljeskörűen, ezért az ezzel kapcsolatos kiadások pontos összegét még nem tudják. 

Az Átlátszó közadatigénylésben megkérdezte a a Magyar Közút Zrt.-től, hogy mennyibe kerültek az átnevezés miatti táblacserék. Az állami cég bevallása alapján 589 táblát cserélt ki, amelyekért bruttó 36,3 millió forintot fizettek.

(Kiemelt képünkön: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye határát jelző új közúti tábla a 4-es főúton Debrecen és Nyíregyháza között, Újfehértó közelében 2023. január 2-án. Az Alaptörvény 11. módosítása értelmében 2023. január 1-jétől a megyék neve vármegyékre változott. MTI/Czeglédi Zsolt)

 

15:23

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.