Nem hitte, hogy bajba kerülhet a terrorcselekmény előkészületével gyanúsított 21 éves magyar egyetemista

A fiú védője szerint a 21 éves fiatal most kezdi felfogni, hogy mit tett, és, hogy akár évekre is ítélhetik.

2021. június 6., 16:08

Szerző:

Nem akart robbantani, és csak most kezdi felfogni, mi történt. Nem hitte, hogy bajba kerülhet – mondta az RTL Híradónak Jován László ügyvéd a terrorcselekmény előkészítésével gyanúsított 21 éves magyar egyetemistáról. „Most szembesült azzal, hogy a különös internetes üzenetváltás akár büntethető is lehet. Valószínűleg ő erről nem tudott” – tette hozzá az ügyvéd.

A fiú védője szerint a 21 éves fiatal most kezdi felfogni, hogy mit tett, és, hogy akár évekre is ítélhetik.

Több volt iskolatársa csendes, visszahúzódó fiúnak ismerte, akinek alig voltak barátai.

Családja pedig kiáll mellette, azt állítják, nem sejtették, hogy a fiú az Iszlám Államhoz köthető zárt oldalakon chatel, és támadások előkészítéséről beszélget a neten: csőbomba készítését vállalta magára, illetve azt írta, kész a tömegbe hajtani kocsival – közölte az RTL.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) állítja: a fiú már előkészületeket is tett, és valószínűleg csőbomba előállításához szükséges eszközöket is találtak a házban. A fiú ügyvédje ezt tagadja.

Robbanószerkezetet egyébként nem találtak a fiúnál.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI | Lakatos Péter)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.