Megy az adok-kapok Hamilton-ügyben: Bayer Zsolt már Mesterházy Attilának is beszólt

A brit pilóta olyan lavinát indított, amilyet eddig George Clooney-nak sikerült csak.

2021. július 30., 11:49

Szerző:

Kapva kapott a jobboldal miután Lewis Hamilton beszólt az Orbán-kormánynak a pedofiltörvény miatt. A kormányzati szereplők és a Fideszhez köthető média, de már a baloldal is ezzel foglalkozik. Bayer Zsolt szólalt meg elsőként, majd sorba jöttek a többiek. De Bayer Zsolt nem állta meg, hogy újra megszólaljon az ügyben. Mesterházy Attila volt MSZP-elnök reakciójára is reagált.

Megszólalt Mesterházy Attila is Hamilton-ügyben. Az MSZP-s politikus azt írta a Facebookon: Lewis Hamilton egy legenda. Ha mond valamit, annak súlya van és érdemes rá odafigyelni” – írta a politikus, majd idézett Hamiltontól, aztán hozzátette, hogy szerinte Lewis Hamilton az Orbán-kormány leváltására szavaz. „Tegyük mi is ezt 2022-ben!” – nyomatékosított Mesterházy Attila. 

Ezt bizony nem hagyta szó nélkül Bayer Zsolt. A Hír TV műsorvezetője, a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa azt írta a Facebookon: „Mesterházy Attila, ez a kiváló képességű szocialista politikus úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton segítségével váltana kormányt. A szociknak a támogatottságukkal párhuzamosan az eszük is eltűnőben van? Mesterházy! Az MSZP már évek óta a rajtrácson ragadt, haló!” 

Csütörtökön Hamilton Instagram-posztban ment neki csúnyán az Orbán-kormánynak a pedofiltörvény miatt. A brit pilóta kiállt a magyar LMBTQ-közösség mellett. Azt írta: „Mindenkinek, ebben a gyönyörű országban. A hétvégi nagydíj előtt szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni.”

Hamilton posztja olyan lavinát indított el a magyar közéletben, amelyet George Clooney beszólása óta nem láttunk. Varga Judit igazságügyi miniszter például azt mondta, jobb lenne, ha Hamilton nem szólna bele a magyar gyermekek védelmébe, hanem inkább marad az autóversenyzés mellett. De több kormánypárti újságíró is reagált Hamilton beszólására. Egyébként csütörtökön Sebastian Vettelnek is volt egy gesztusa a magyar LMBTQ-közösség felé, ő szivárvány logós cipőben ment a Hungaroringre.

(Kiemelt kép: Lewis Hamilton. Fotó: Lars Baron / POOL / AFP)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.