Küszöbön a negyedik hullám: kijöttek az adatok

6 halálos áldozata volt a koronavírusnak.

2021. augusztus 23., 09:58

Szerző:

Az elmúlt hétvégén Magyarországon 6 halálos áldozata volt a koronavírusnak, ezzel a hétvégi összesített napi adatokhoz képest 5 fővel nőtt az elhunytak száma az augusztus 19-ei betegekhez képest. Az elmúlt napokban 340 új fertőzöttet regisztráltak, ami a legutóbb közölt 123-hoz képest több, mint kétszerese – írta a koronavirus.gov.hu.

Jó hír azonban, hogy az aktív fertőzöttek száma 9 539 főre csökkent a korábbi 10 958-hoz képest. A  halottak száma 30 052 fő, a gyógyultaké 771 530-ra emelkedett. Eddig 5 699 251 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 502 546-an már a második adat vakcináját is megkapták. Nemcsak a halottak, hanem a kórházban kezelt betegek száma is nőt. jelenleg 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, akik közül 10-en vannak lélegeztetőgépen.

Az iskola közeledtével felhívják a szülők figyelemét, hogy augusztus 25-ig jelezhetik az iskoláknak, hogy kérik, vagy nem kérik a 12 éven felüli gyermekük oltását, emellett továbbra is lehet a még beoltatlan gyermeket automatikusan regisztrálni oltásra az interneten és számukra is nyitva az időpontfoglaló. Európában elsőként Magyarország tette lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon lehet időpontot foglalni. Már 187 ezren a harmadik oltást is felvették.

(Kiemelt kép: Kósa Éva orvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a kiskunmajsai Menedékváros - Családok Átmeneti Otthona és Hajléktalanok Átmeneti Otthonában 2021. augusztus 18-án. Fotó: Rosta Tibor / MTI)

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.