Nárcisz, gyere ki!

Mibű feliratú táblákkal vonult a napokban elhíresült hatvanpusztai major elé Juhász Péter Belváros-Lipótváros önkormányzati képviselője. A képviselő azt a kérdést tette fel, hogy miből telik Orbán Viktornak egy 13 hektáros birtokon élni.

2016. március 22., 13:55

Pártjával, az Együtt-tel tüntet a jövő hétfőn Juhász Péter a sajtóhírek szerint az Orbán Viktor és családja által gyakran használt, ám Mészáros Lőrinc által bérelt majorság környékén lévő földterületek árverésekor.

Juhász ma – mint korábban több újságíró – a helyszínen próbálta megnézni Nárcisz kutyát, akivel Orbán az állatvédők tüntetése idején pózolt Facebook-oldalán. Ám a kutya sem füttyszóra, sem hívásra nem jelent meg.

Az önkormányzati képviselő kijelentette: józan paraszti ésszel nem érthető, hogy a miniszterelnök édesapjától pont annyiért bérli Mészáros Lőrinc a majorságot (állítólag gépek,szerszámok tárolására), mint amennyiért Orbán Győző cége megvette azt (tízéves hitelre). Juhász szerint az is egyértelműen korrupcióra utal, hogy Mészáros korábban kijelentette: ő a jó istenen kívül csak Orbán Viktornak köszönheti a szerencséjét.

Juhász vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Orbán ellen, mivel szerinte érthetetlen, hogyan tudja „a miniszterelnök és a családja meg a gázszerelője” az összes környező földet felvásárolni.

Ezért tüntetnek március 29-én Juhászék a legközelebbi helyi földárverésen Székesfehérváron, ahol a majorsággal szomszédos 500 hektáros földterület kerül majd eladásra.

A Juhász által a mai hatvanpusztai látogatásról a Facebookon közzétett videón a képviselő megjegyzi, a majorság bejáratánál az út széli fákon (a földről el nem érhető magasságban) végig madáretetők vannak elhelyezve, melyekben Juhász szerint nem madáreleség, hanem biztonsági kamerák vannak.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.