Jelentősen drágul az elektromos autók töltése

Az energiaválság elérte az elektromos autók töltésének díjszabását is. 

2022. október 19., 12:30

Szerző:

Az energiaválság miatt az elektromos autók töltési költsége jelentősen megnövekedett, és sorra jelentik be a cégek a változásokat, írja az Index.

Mol Plugee is emelte az árakat. Az energiaválság miatt november 1-jétől változik az elektromos autók töltésdíja a MOL Plugee hálózatán, legutóbb áprilisban emelték meg az árakat. A regisztrált ügyfeleknek a 11–43 kilowatt teljesítményű AC-töltés esetén a jelenlegi 109 helyett 149 forintot kell majd fizetniük 1 kilowattóráért.

Akinek 50–75 kilowatt vagy ennél nagyobb teljesítményű autója van, annak 155 forint helyett 179-et kell fizetnie a DC-töltési szolgáltatásért kilowattóránként. Az eseti felhasználókat illetően AC-töltés esetén már 159 forintot, DC-töltés esetén pedig 189 forintot kell fizetniük 1 kilowattóráért.

A változásokat sorra jelentik be a cégek: október 11-től az E.ON is árat emelt a töltőin, majd október 17-től a Mobiliti is, ahol a töltés bruttó ára 250 forint kilowattóránként. A töltési költségek emelkedésének ellenére az elmúlt két évben megkétszereződött az elektromos autók száma a magyar utakon. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Illyés Tibor/MTI)

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.