Nagy Márton berendelte a HungaroControl vezetőjét

 Nagy Márton a kialakult helyzet rendezésére kérte a légiforgalomért felelős állami cég irányítóját. 

2024. július 5., 14:08

Szerző:

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter Orbán Viktor miniszterelnök elvárásainak megfelelően berendelte a HungaroControl vezetőjét a légiközlekedésben kialakult kaotikus helyzet miatt és arra fogja kéri, hogy azonnal készítsen intézkedési tervet a kialakult anomáliák kezelése érdekében – tudatta közleményben a Nemzetgazdasági Minisztérium

„Az elmúlt hetekben és napokban jelentőssé váltak a repülőjárat késések. Méltatlan helyzetek, gyalázatos körülmények alakultak ki, amelyet családok és turisták százainak kellett elszenvedniük. A 21. században megengedhetetlen, hogy az utasok hosszú órákat rostokoljanak a reptéren úgy, hogy nem kapnak megfelelő tájékoztatást és ellátást. Ez tarthatatlan, azonnali és összehangolt cselekvésre van szükség” - hangsúlyozta a miniszter.  

Nagy Márton a Budapest Airportot is közreműködésre kérte

A közlemény szerint Nagy arra kérte a Budapest Airport Zrt.-t, hogy biztosítson megfelelő eszközöket és infrastruktúrát ahhoz, hogy az utasokat a lehető legkisebb kellemetlenség érje, komfortérzetük minél magasabb legyen. Szükség esetén pedig - annak ellenére, hogy ez nem az ő feladata - lássa el élelmiszerrel és ivóvízzel a késést elszenvedő, sokszor kisgyermekes családokat és turistákat.

Nagy Márton azt is üdvözölte, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság kiemelten vizsgálja a légitársaságok tevékenységét, és további határozott lépéseket vár el a légitársaságokkal kapcsolatos elfogadhatatlan anomáliák megszüntetése érdekében - ismertette az NGM. Múlt héten ugyanis Budapest Főváros Kormányhivatala hivatalból hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizzair, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben az utóbbi napokban tapasztalt jelentős járatkésesek kapcsán, ahogy erről mi is beszámoltunk

A kormányhivatal szerdai közleménye szerint a hatósági ellenőrzés arra irányul, hogy a légitársaságok betartották-e a vonatkozó uniós rendelet előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően. Amennyiben az ellenőrzés során jogsértésgyanúja merül fel, a szükséges eljárásokat megindítják az érintett légitársasággal szemben.

(Kiemelt kép: Nagy Márton, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium minisztere. Fotó: Századvég Konjunktúrakutató, Facebook)