Nagy Márton szerint a Budapest Airportnak magyar kézbe kell kerülnie

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter arról számolt be, hogy már folynak az előkészítő megbeszélések a Budapest Airport tulajdonosával az árról és az értékesítés feltételeiről. 

2023. április 4., 15:42

Szerző:

Az Inforádió Aréna című műsorában Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt hangsúlyozta, hogy a „budapesti repülőtér egy stratégiai eszköz, ezért magyar kézbe kell kerülnie. A kormány elkötelezett, hogy visszavásárolja, mindegy, ki a tulajdonos”. Szerinte a magyar kormány sokkal jobban tudná fejleszteni a repülőteret, és a befektetők is látják, hogy a kormány egy másfajta szemléletben többet tud kihozni belőle. Hozzátette: már folynak az előkészítő megbeszélések a Budapest Airport tulajdonosával az értékesítés feltételeiről és az árról. 

Nagy Márton az interjúban ezen kívül az inflációról, a külföldi befektetések fontosságáról és a Magyar Posta jövőjéről is beszélt. Szerinte a befektetéseknél transzformáció zajlik a világban, és a zöld és a digitális terület a legerősebb, előbbiben pedig az elektromos autózás és az ahhoz kapcsolódó iparágak kapnak kiemelt szerepet. Magyarország számára fontos, hogy betöltse „egyfajta hídszerepét” a keletről érkező akkumulátorok és a nyugatról érkező autók között. „Magyarország szeretne stabil, megbízható pont maradni az FDI-piacon” – mondta Nagy Márton.

(Kiemelt képünk: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter felszólal a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén a Parlamentben 2023. március 31-én. MTI/Illyés Tibor)

Tegnap 16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 11:27

Örülhetnek a nyugdíjasok: májusban előbb jön a nyugdíj, ráadásul nekik is lehetőségük nyílik a családi házuk korszerűsítésére.